Ασία
 
ΙΝΔΙΑ-ΝΕΠΑΛ
Συνοπτικό Πρόγραμμα

1η μέρα: Θεσσαλονίκη ~ Αθήνα ~ Δελχί
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσ/νίκης πτήση για Αθήνα και ανταπόκριση για Δελχί.

2η μέρα: Δελχί
Άφιξη στο Δελχί. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για να έχετε μια πρώτη γνωριμία με τις δύο πόλεις που αποτελούν το Δελχί, την παλιά του αυτοκράτορα Σαχ Ζαχάν και την νέα της Βρετανικής αποικιοκρατίας.

3η μέρα: Δελχί
Πρόγευμα. Πρωινή ξενάγηση. Θα δούμε το τέμενος Τζάμα, τον <<ασημένιο δράκο>> που είναι και ο εμπορικότατος της πόλης, το Κόκκινο Φρούριο Ράζκα όπου αποτεφρώθηκε η σωρός του φιλόσοφου Γκάντι, το Μιναρέ Κουτούμπ, τα κυβερνητικά κτίρια, την <<Πύλη της Ινδίας>> κ.α.

4η μέρα: Δελχί ~ Τζαιπούρ
Πρόγευμα. Αναχώρηση με πούλμαν για την επαρχία Ραζαστάν. Άφιξη στην <<ροζ πόλη>> το Τζαιπούρ. Ελεύθερος χρόνος. Σας προτείνουμε ένα περίπατο στην πλάτη ενός ελέφαντα μέχρι το μεγαλόπρεπο φρούριο της πόλης Άμπερ.

5η μέρα: Τζαιπούρ
Ξενάγηση στην όμορφη πόλη. Θα δούμε το παλάτι της πόλης, έδρα του άλλοτε πανίσχυρου Μαχαραγιά και στην συνέχεια το περίφημο Αστεροσκοπείο, χτισμένο το 17ο αιώνα από τον αστρονόμο πρίγκιπα Τζάι Σιγκ. Απόγευμα ελεύθερο για τις αγορές σας.

6η μέρα: Τζαιπούρ
Αναχώρηση το πρωί με πούλμαν για την Άγκρα. Άφιξη και απογευματιή ξενάγηση για να γνωρίσουμε το ξακουστό μαρμάρινο ποίημα αγάπης Τάτζ Μαχάλ, το φρούριο της πόλης, με δείγματα της παλιάς αυτοκρατορικής μεγαλοπρέπειας, το Μαργαριταρένιο Τζάμι και τον πύργο Τζασμίν.

7η μέρα: Άγκρα ~ Καζουράχο
Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Άγκρα και πτήση για μια άλλη ένδοξη πόλη, το Καζουράχο. Στην σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε τους ξακουστούς ναούς αφιερωμένους στην Θεά του έρωτα με τα ερωτικά συπλέγματα που διακοσμούν τους τοίχους των ναών. Το απόγευμα ελέυθερο.

8η μέρα: Καζουράχο ~ Μπεναρές
Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Καζουράχο και πτήση για τη θρησκευτική πόλη Μπεναρές. Απογευματινή ξενάγηση για να γνωρίσουμε το τζαμί του αυτοκράτορα Αουρανζέμπ, το τέμπλο Μπαράτ Ματά, το πηγάδι της γνώσης, το Πανεπιστήμιο, το κέντρο ινδουϊσμού και της βουδικής φιλοσοφίας.

9η μέρα: Μπεναρές ~ Κατμαντού
Νωρίς το πρωί σας προτείνουμε μια επίσκεψη με βάρκα στον ιερό ποταμό Γάγγη. Μία ξεχωριστή εμπειρία βλέποντας τους εκατοντάδες προσκυνητές να εξαγνίζονται στα ιερά νερά του. Στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κατμαντού, πρωτεύουσα του γειτονικού Νεπάλ.

10η μέρα: Κατμαντού
Πρωινή ξενάγηση στην πόλη. Θα δούμε το Ναό της ζωντανής Θεάς Κουμαρί, το παλιό παλάτι με τις παγόδες και την περίφημη είσοδο του, το ονομαστό <<Κασθαμαντάπ>> που για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε το 1956 το ξύλο ενός μονάχα δένδρου και τον ξακουστό σ' όλο τον κόσμο <<στούπα>> ναό του Βούδα. Απόγευμα ελεύθερο.

11η μέρα: από Κατμαντού ~ Δελχί ~ Αθήνα
Τελευταία μέρα στον Νεπάλ με τους θρύλους και τις παραδόσεις. Μπορείτε να κάνετε μια εκδρομούλα στην αρχαία πόλη Πατάν. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα μέσω Δελχί.

12 μέρα: Δελχί ~ Αθήνα ~ Θεσ-νίκη
Άφιξη στην Αθήνα και στην συνέχεια πτήση για Θεσ-νίκη.

Περιλαμβάνονται  • Aεροπορικά εισιτήρια από/έως Θεσσαλονίκη
  • Ξενοδοχεία 4*, κεντρικά με μπουφέ πρωινό
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και προσωπικών ατυχημάτων
  • Έντυπα, χάρτες και ταξιδιωτική τσάντα
  • Δίωρη και πλέον ενημέρωση στο γραφείο μας
  • Συμμετοχή στην κλήρωση για “ένα ζευγάρι δωρεάν” για τα 35 χρόνια του Overseas Travel
Δεν Περιλαμβάνονται  • Φόροι και επίναυλοι καυσίμων
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο
  • Ξεναγήσεις
  • Βίζα ΚίναςΕπιλέξτε ξενοδοχείο